Llibre del mes

Llibre del mes de novembre

lasegaLA SEGA

Un nen que creix en un poble de muntanya als anys 50 explica la història de la seva família, víctima de la lluita entre els guerrillers del maquis i la guàrdia civil.

La novel·la transcorre en un poble de masos disseminats, al Maestrat, entre els anys 40 i 50 del segle xx. És una zona boscosa que freqüenten els guerrilers del maquis, que compten amb la complicitat material i sentimental de la filla del mas, la Teresa, i les reticències de la mare, que ha vist com el seu marit era víctima de la guàrdia civil. Els fill petit és el narrador de la història, que descobreix el món en un context ple de secrets i violència. Un dels guerrillers del maquis, que s'entén amb la Teresa, és alhora confident de la guàrdia civil. Això originarà algun malentès i algun tiroteig. La novel·la segueix l’evolució del nen protagonista i de la seva família, dividida i sacsejada per les lluites entre guerrillers i guàrdies, en un poble de muntanya valencià. 

LA SEGA
Titulo del libro
LA SEGA
MARTÍ DOMÍNGUEZ
La novel·la transcorre en un poble de masos disseminats, al Maestrat, entre els anys 40 i 50 del segle xx. És una zo...

18,50 €

Llibre del mes d'octubre

 

ultimmono

L’ULTIM MONO

¿De què es desintoxica el fill, de quines vivències que potser no són seves sinó anteriors? El traductor rastreja entre els vestigis d’una Barcelona pletórica sota el signe de Lou Reed i Rimbaud, la que ell va conèixer de jove. D’aquesta exploració, o meditació, o conversa amb si mateix, sorgeixen escenes de la familia mediterrània moderna en què la tribu s’obre a l’individualisme, separacions combinades amb canvis d’orientació sexual, noves formes de vida enmig de les quals un fill obedient se sent fascinat per l’abisme.El narrador d’aquesta novel.la és en primer lloc un pare que es pregunta d’on ve l’atracció del seu fill per l’heroïna. És també un traductor d’ofici que s’ha passat la vida interpretant el que escriuen els altres, i un home feliçment avesat a la solitud i a les seves rutines. El cataclisme arriba per telèfon quan, al cap de deu anys de “l’últim mono” del fill, la mare anuncia una tercera recaiguda i li demana assitència. Comença un període imprevist, de convivència familiar, que altera tots els costums i obliga el traductor a interpretar i comprendre no les paraules sinó els fets.

I Lluís Maria Todó, amb aquesta novel.la que podría descriure’s com una Recerca dels auguris ocults, s’instal.la en un territorio que li escau meravellosament: el de la familia explicada per un escèptic, que observa serenament les espirals de fum en què es va convertint la propia vida.

Compra el llibre

ÚLTIMO MONO, EL
Titulo del libro
ÚLTIMO MONO, EL
TODO, LLUIS MARIA
El padre, traductor, no sabe interpretar los hechos. La madre, enfermera, ha reconstruido su vida con otra mujer. El...

20,00 €

ÚLTIM MONO, L'
Titulo del libro
ÚLTIM MONO, L'
TODO, LLUIS MARIA
¿De què es desintoxica el fill? El traductor, el pare, rastreja entre els vestigis d'una Barcelona pletòrica sota el...

20,00 €

Llibre del mes d'agost

Una colla de vells amics es retroben per celebrar el cinquanté aniversari del Daniel Alfals a la casa rural que aquest s'ha arreglar per portar una vida tranquil·la. Recordant velles aventures dels anys setanta i vuitanta, dilueixen les últimes fronteres entre les realitats de la memòria i les ficcions de la imaginació, i a partir d'allà expulsen la criatura meravellada que és Formentera Lady, la memòria d'un somni prohibit que acaba en malson.

Jordi Cussà ens ofereix la crònica d'una generació desfeta, proposant un gènere bastard, sense límits amb la barreja justa d'emoció, pietat i, sobretot, veritat. Els protagonistes van deixant estrips de l'ànima a cada pàgina. La d'una joventut arriscada i ferotge, que amb la força redemptora de l'amor mirarà de renéixer, després d'arrossegar-se pels abismes de l'addicció: il·lusions mutilades i carreteres entrecreuades; tràfics xics o mitjans, robatoris i estafes; culleres blegades per dissoldre-hi l'heroïna i crims per tapar el passat; barcelones desaparegudes i un Nàpols on apostar per una vita nuova...

Llibre del mes d'agost

Compra el llibre

FORMENTERA LADY
Titulo del libro
FORMENTERA LADY
CUSSÀ BALAGUER, JORDI

19,00 €

Llibre del mes de juliol

El protagonista de 'Aquella tarde dorada' és l'Omar Kazaghi, un doctorand de la Universitat de Kansas d'origen iraní la beca del qual està condicionada a la realització d'una biografia autoritzada de Jules Gund, autor d'una sola obra va suïcidar-se anys enrere. L'autorització d'aquesta biografia depèn dels tres marmessors del difunt autor: la seva vídua, el seu germà i l'amant i mare de la seva filla. Els tres li negen l'autorització, però l'Omar, empès per la seva arrassadora parella, decideiz anar a l'Uruguay, on els tres marmessors resideixen, per a intentar convèncer-los. A la seva arribada, el fràgil consens sobre la denegació de l'autorització comença a trontollar. Però l'esmentat consens no és l'única cosa que comença a trontollar. La presència del jove Omar questiona també el precari equilibri en el que la peculiar familia de l'autor viu desprès de la mort de l'autor.

Peter Cameron ens ofereix una comèdia romàntica molt intel·ligent, en la que ens parla sobre la naturalesa atzarosa de l'amor i de com enfrontem les decisions importants de les nostres vides.

Compra el llibre

AQUELLA TARDE DORADA
Titulo del libro
AQUELLA TARDE DORADA
PETER CAMERON
Septiembre de 1995, Omar Razaghi, un doctorando de la Universidad de Kansas, envía una carta que cambiará su vida pa...

21,95 €

Llibre del mes de juny


Narrada amb la força d'una de les veus cabdals de la literatura catalana del segle XX, Acte de Violència ens situa davant d'un pdoerós interrogant: què passaria si suméssim forces en una vaga col·lectiva i indefinida? Un autèntic clàssic escrit en ple franquisme, guanyador de la primera edició del premi Prudenci Betrana i censurat fins a la mort del dictador, però que continua sent d'una esfereïdora actualitat.

En aquesta obra Manuel de Pedrolo ens parla de resistència i pressió, de solidaritat i violència, d'implicació i indiferència. Estem davant d'un dels llibres més representatius i celebrats de Manuel de Pedrolo, autor del també clàssic 'Mecanoscrit del segon origen'.

Compra el llibre

ACTE DE VIOLÈNCIA
Titulo del libro
ACTE DE VIOLÈNCIA
PEDROLO, MANUEL
«És molt senzill: quedeu-vos tots a casa.» Aquesta consigna anònima ha estat capaç de contagiar tota una ciutat. Els...

19,00 €

Llibre del mes de febrer

obsercada cat

Gairebé tothom guarda secrets que no haurien de sortir mai a la llum, i que, si algun dia ho fan, podrien causar danys irreparables. La nit que la Catherine Ravenscroft troba a la seva habitació un volum titulat Un perfecte desconegut comença per a ella una odissea que sacsejarà tota la seva existència. La lectura del llibre l’arrossega sense pietat cap a aquell inoblidable dia de fa vint anys, en una platja del sud d¡Espanya. Pàgina rere pàgina, el relat revela un fragment de la seva vida que ha mantingut ocult durant tot aquest temps. Qui l'ha escrit i com ha pogut assabentar-se’n és un misteri. I el pitjor és que la versió del que va passar ha estat tergiversada per algú obstinat a destruir-la a ella i a la seva família. Per preservar la confiança i l?amor del seu fill i del seu marit, la Catherine haurà de confessar-los el que va succeir realment en aquells calorosos dies d’estiu, tot i que fer-ho signifiqui exposar-se a la vergonya i l'oprobi.

 

Amb aquesta vertiginosa història de suspens, la realitzadora i guionista Renée Knight ens convida a recórrer el fil que separa la veritat de la mentida, quan la necessitat de creure o de no creure? sovint fa que les persones arribin a judicis injustos i prenguin decisions equivocades. L’ajustat perfil psicològic dels personatges, sumat a una trama impecable plena de girs i de sorpreses que manté el lector en suspens fins al punt final, han seduït el públic anglès i han situat aquesta novel•la electritzant entre els llibres més venuts del Regne Unit en els darrers mesos.

Compra el llibre

OBSERVADA
Titulo del libro
OBSERVADA
KNIGHT, RENÉE

19,00 €

OBSERVADA CAT
Titulo del libro
OBSERVADA CAT
KNIGHT, RENÉE
Gairebé tothom guarda secrets que no haurien de sortir mai a la llum, i que, si algun dia ho fan, podrien causar dan...

19,00 €

Llibre del mes de Gener

 Publicat originalment al 1911 i aparentment inspirat en el viatge de retorn d'Ulises a casa, 'Ítaca' és una invitació al viarge, una metàfora de la vida. Aquesta edició, de Nordica libros, inclou el text original en grec, la traducció de Carles Riba i les il·lustracions de Federico Delicado.

A la contraportad apodem llegir: és un dels poemes més bells que mai s'han escrit. Reflecteix una saviesa profunda, la saviesa del poeta que, sense abandonar la seva ciutat natal, ha estat capaç de fer tots els viatges."

 

Compra el llibre

ITACA
Titulo del libro
ITACA
C.P.CAVAFIS
Publicado en 1911 y aparentemente inspirado en el viaje de regreso a casa de Ulises, «Ítaca» es una invitación al vi...

16,50 €

Llibre del mes de desembre

 

Alícia al pais de les meravelles va ser publicat el 1865, fa 150 anys. Aquesta edició conmemorativa facsimiliar reprodueix amb fidelitat aquella primera edició anglesa, amb les il·lustracions originals de Sir John Tenniel, acolorides dècades després per Harry Theaker el 1911, i també per Diz Wallis el 1995.

Les aventures de la petita Alícia s'han convertit en part essenial de la cultura popular, de l'imaginari col·lectiu. A través del conte original i de les diferents adaptacions cinematogràfiques ens han arribat uns personatges icònics, únics pels seus esbojarrats diàlegs i les imaginatives resolucions a que arriben per tal de solucionar les diferents endevinalles.

Aquesta edició inclou també la continuació, Alícia a través del mirall, així com poemes i pròlegs de l'autor, un episodi fins ara suprimit i un relat en imatges sobre la primera edició d'Alícia.

Compra el llibre

ALICIA EDICIO COMPLETA
Titulo del libro
ALICIA EDICIO COMPLETA
CARROLL LEWIS
És una edició d'aniversari de l'obra mestra Alícia al país de les meravelles, on es reprodueix fidelment aquell text...

29,40 €

Ressenya bibliogràfica

Maylis de Kerengal, amb Reparar els vius, ens ofereix una història on el protagonista és el cor del jove Simon Limbres, surfista que mor en un fatídic accident quan tornava de la seva sessió d'adrenalina sobre les onades de Le Habre i que hores després és transplantat i comença a bategar dins de la Claire.

"Kerengal sutura amb enorme mestratge les paraules i les frases del cos ficcional, en un relat de precisió quirúrgica sobre un transplantament cardíac, la prosa del qual sense cap dubte accelerarà les nostres pulsacions."

Aquesta novel·la, gran revelació francesa del primer semestre de 2014, ha obtingut, entre altres, el Premi France Culture-Télérma, Gran Premi RTL-Lire, Premi París DIderot-Esprits, Premi dels Lectors L'Express-BFMTV i el Premi Llibreter 2015 atorgat pel Gremi de Llibreters de Catalunya.

Compra el llibre

REPARAR ELS VIUS
Titulo del libro
REPARAR ELS VIUS
KERANGAL, MAYLIS DE
Simon Limbres mor als 19 anys en un accident de cotxe. És jove, esportista i tots els seus òrgans, excepte el cervel...

18,90 €

REPARAR A LOS VIVOS
Titulo del libro
REPARAR A LOS VIVOS
DE KERANGAL, MAYLIS
le havre. simon limbres regresa con sus amigos de una adrenalínica sesión de surf. la camioneta en la que viaja choc...

19,90 €

Llibre del mes d'Octubre

En aquesta novel·la de l'escriptora nordamericana Marilynne Robinson (idaho, 1943), finalista del prestigiós National Book Award de 2014, la protagonista és la Lila que, de petita, va malviure en cases d'obrers, abandonada. Un dia l'expulsen de la casa on vivia i la Doll, una extraña, passa a fer-se'n càrrec. Per a sobreviure s'uneixen a grups de treballadors nòmades en plena Gran Depresió.

Els anys passen, la Lila és ja una dona adulta i, sense la Doll, deambula en busca de feina. En un dia de tormenta, per aixoplugar-se, entra en una esglèsia en que el reverend John Ames pronuncia un sermó. Entre tots dos sorgeix una vacil·lant història d'amor, que haurà de vèncer les pors i desconfiances de cada un d'ells.

En el moment en que entra en una vida fins llavors desconeguda, la Lila es sent envaïda per una gran sed de coneixement que la du a voler entendre per què Déu permet que les persones, les seves criatures, pateixin tant.

Marilynne Robinson ha rebut, l'any 2012, la Medalla Nacional d'Humanitats, atorgada pel president dels Estats Units. La seva segona novel·la, Gilead (2004) va rebre els premis Pulitzer i National Book Critics Circle Award, i la seva rercera, Home, va ser finalista del National Book Award.

Compra el llibre

LILA
Titulo del libro
LILA
ROBINSON, MARILYNNE
Marilynne Robinson ens ofereix l'inoblidable relat d'una infantesa viscuda als marges de la societat, durant la gran...

19,90 €

LILA
Titulo del libro
LILA
ROBINSON, MARILLYNNE
Lila, de cuatro o cinco años, malvive en algún punto del Midwest de la década de 1920. Sobreviven uniéndose a una ba...

19,90 €

Llibre del mes de setembre

Aquest llibre repassa la història dels jueus catalans, des de les primeres notícies fins a les comunitats jueves actuals. Quan van arribar, on es van establir, com vivien, qui i per què els perseguien, com sobrevivien als atacs, on i com resaven, com s'organitzaven, quines figures els lideraven, qi+e ens n'ha quedat, què escrivien i si ho feien en hebreu o en català, són algunes qüestions que aquest llibre respon en un to divulgatiu i amè.

Al llarg de segles de presència a Catalunya, de les comunitats jueves catalanes van sorgir geògrafs, gramàtics, metges, poetes, filòsofs, teòlegs i cabalistes d'enorme prestigi, figures venerades encara avui arreu del món jueu, però malauradament molt poc conegudes a casa nostra.

Un llibre per descobrir la importància i la vigència del llegat jueu a Catalunya, al llarg de la història fins a l'actualitat.

Compra el llibre

ELS JUEUS CATALANS
Titulo del libro
ELS JUEUS CATALANS
FORCANO, MANUEL
Aquest llibre repassa la història dels jueus catalans, des de les primeres notícies fins a les comunitats jueves act...

18,90 €

Llibre del mes de febrer

 

Un inquietant i sorprenent thriller psicològic a descobrir.

Susan Morrow és una dona feliçment casada, que un bon dia veu alterada la seva plàcida vida domèstica en rebre un paquet inquietant. El paquet conté el manuscrit de la novel·la del seu exmarit, "Bèsties nocturnes". El primer que li passa pel cap és que l'Edward la vol posar en un compromís, però accedeix a llegir el text deixant de banda els sentiments personals.

"Bèsties nocturnes" narra la història d'en Tony, un home que, durant un viatge nocturn amb la dona i la filla, és víctima d'un brutal assalt a la carretera. Mentre la Susan llegeix el relat impactant i pertorbador, al seu cap va aflorant una altra imatge del seu exmarit. Potser la novel·la on ella es veu reflectida és una venjança personal?

Austin Wright ens submergeix en una història dins d'una altra la història i ens atrapa entre dues trames. De la mateixa manera que l'efecte de la lectura trastorna la Susan, la lectura de "Tres nits" no serà innòcua per al lector.

 

Compra el llibre

TRES NITS
Titulo del libro
TRES NITS
WRIGHT, AUSTIN
Susan Morrow és una dona feliçment casada, que un bon dia veu alterada la seva plàcida vida domèstica en rebre un pa...

18,00 €