Pura Salceda

Ressenya bibliogràfica

Pura Salceda, filla d’emigrants gallecs, va nàixer a Ciutat de Mèxic al 1961, i viu des dels tres anys a Barcelona. Publicà, al 2003, Hola, de dónde eres? Manual de urgència para navegar en los chats, en col·laboració amb Andrés Aberasturi. Com a poeta han vist la llum els seus llibres Versos de perra negra (2005) i Mares Online (2008), en castellà; De ti y de mí, a Las mejores historias de amor (coord. Antonio Nieto, 2012); en gallec A ollada de Astarté (2007); i en català El amante circumstancial. L’amant circumstancial (2014). Ha coordinat l’antologia Erato bajo la piel del deseo. Antología de poesia eròtica (2010).
Nombrosos poemes seus en castellà, català i gallec han estat publicats en diverses revistes d’Espanya i Amèrica i en més d’una quinzena d’antologies. Com a guionista obtingué el Premi Sal a Escena 2009 convocat pel Ministerio de Igualdad pel curt Más asesinadas, dirigit per Mario Pilarte.
Actualment és Secretaria General de l’Associació Col·legial d’Escritors de Catalunya (ACEC). Edita des de 2006 el blog ‘Sintagma in Blue’.