LA CASA DE LA FRONTERA. PREMI BBVA SANT JOAN 2017

LA CASA DE LA FRONTERA
Ficha técnica
Editorial:
EDICIONS 62
Año de edición:
Materia
Bolsillo narrativa
ISBN:
978-84-17420-17-8
Páginas:
336
Encuadernación:
Bolsillo
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata
Colección:
LABUTXACA

9,95 €
Comprar

La casa de la frontera és un establiment situat al barri de la duana de Puigcerdà, al bell mig de la ratlla amb França. Des del 1892, quan dos cerdans la van comprar per instal·lar-hi un hostal que pertany a la família Grau.
El dia de la jubilació, mentre apaga per darrera vegada les neveres i els llums de la botiga, la Carme repassa la vida de la seva família –des dels rebesavis fins els fills- i recorda sense nostàlgies la història d’aquesta casa fronterera. Un lloc de pas, on s’hi han encreuat molts destins –aventurers, fugitius o exiliats- i que enmig d’un paisatge imponent, ha estat testimoni d’alguns dels episodis més rellevants que han transformat la Cerdanya i tot el país des de finals del segle XIX fins ara: des de l'última carlinada, la Setmana Tràgica fins a la Guerra Civil, la misèria de la postguerra, l’auge del turisme o la perforació del túnel del Cadí.
Amb una reconstrucció històrica ben travada, movent-se entre el present i el passat, i jugant amb una doble perspectiva de realitat i ficció, Rafael Vallbona ha escrit un fresc del segle XX, una novel·la coral que manté la intriga i l’emoció per una terra i uns personatges que han deixat la seva petja en la història. 
Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

Otros libros del autor

EL NOI DE LA VALL DEL DRA´A
FORASTERS -PREMI NESTOR LUJAN NOVEL.LA HISTORICA-
UNA HISTORIA DE CARRER
VOLTA A LES DOLOMITES I ALS ALPS ITALIANS LES RUTE
EL AMIGO DEL DESIERTO