LA CUINA M?S EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA. ELS TAPERS

LA CUINA M?S EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA. ELS TAPERS
Ficha técnica
Editorial:
HOJAS DE LUZ
Año de edición:
ISBN:
978-84-92811-99-1
Páginas:
128
Encuadernación:
Otros
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata

16,00 €
Comprar

A tot el m-n sÕutilitza el morter per a picar, moldre o barrejar coses, per? queda clar que nom?s a Catalunya la picada sÕha ordenat, sÕha normalitzat i avui ?s una marca identit?ria de la nostra cuina. La picada ?s m?s que un conjunt dÕelements o aliments picats amb la funci- de donar un plegat de matisos a un plat. Es com un petit univers que fa modificar el darrer gust i/o textura dÕuna preparaci-. Es podria explicar com una reconcentrada bomba de sabors on sÕinvolucren, sense excepci-, tots els sentits humans. Un desplegament, rarament finit de combinacions, que fa dÕaquest emblema de la Cuina Catalana una important eina per a poder entendre el seu fonament i posterior bastiment. La picada acaba de definir els plats, els vesteix, els arrodoneix i els d-na una personalitat aconseguint que cadascun tingui el seu car?cter. El recull de les 182 receptes dÕaquest llibre busca donar una ?mplia visi- tant de lÕhist?ric recorregut com dels diferents usos del preuat recurs. Coneixerem les picades antigues de la cuina romana, les de la cuina medieval, de la cuina de la Renaixena, les de principis del s. XX, i ?s clar, les picades de la cuina vigent o actual. Copsarem les diferents aplicacions ats que poden esdevenir amaniments o acompanyaments, salses, suquets, poden fer enaltir o transferir el seu nom al plat.