Blog

26 JUL

El Reino

Recomanació de "El Regne", de Jo Nesbo
El Reino

El Regne és un llibre independent de la fantàstica saga de Harry Hole. Ens trobem amb un gran thriller amb assassinats i suposats suïcidis i intrigues en un erm muntanyós a Noruega. Però, principalment, ens trobem amb una novel·la de personatges, d'amor fraternal incondicional, d'odi, d'ambició, passions, gelosia, venjances, intrigues, violència, abusos...

L'acció ens situa en un poble petit i fred en què tothom es coneix i en què segueixen latents ressentiments del passat. Dos germans, en Roy, un expert en ocells que es queda a la granja familiar després de la mort dels seus pares i a càrrec de la gasolinera del poble; i en Carl, el fill pròdig que va estudiar als Estats Unis i torna després de 15 anys amb la seva dona amb la intenció d'aportar un projecte que beneficiarà a tots els habitants del poble que hi vulguin participar, i a ells mateixos, clar.

“Everybody loves a comeback kid”.

“Gaudia d'allò? Espero que no, això voldria dir que era un psicòpata, i no vol ser un psicòpata."

“Tots mentim. Inclús quan creiem estar dient la veritat. Allò que diem veritat és només la mentira que més ens convè".

“Quan estàs de merda fins el coll és millor mantenir el cap ben alt”.

“Les campanes van callar per complet i vaig pensar: 'Déu meu, que bonic és aquest lloc'. Suposo que és el que un pensa quan està enamorat".

Mari Àngels Gabaldon.

Comprar

Tornar a les notícies