Blog

09 FEB

Trenza del mar esmeralda

Recomanació de "Trenza del mar esmeralda", de Brandon Sanderson.
Trenza del mar esmeralda

He gaudit tant amb aquesta lectura que no puc fer més que recomanar-vos-la. Recoda en molts moments  a “La princesa prometida” de William Goldman, lectura que vaig gaudir segurament com tants de vosaltres, i mare meva, què dir de la pel·li que tots ens sabem els diàlegs.


El cas és que aquesta és una historia de pirates, amb personatges molt carísmatics, i amb un to d’humor que l’autor m’ha fet declarar-me'n totalment fan. També amb un punt “alliçonador” (per dir-ho d’alguna manera) molt ben encaixat en el text. Aventures de pirates en mars d’espores (sí, no mars d’aigua convencionals) que quan entren en contacte amb l’aigua (ja sigui aigua per beure o sigui de la pluja) fa que reaccioni i explotin. Hi ha diferents tipus d’espores en cada mar, i diferents reaccions. Us convido a llegir-lo per descobrir-ne molt més.


La veu narradora és Hoid, un personatge conegut del seu univers Cosmere però que no cal haver llegit abans. 
Trenza (que per posar-li algún inconvenient al llibre, és el nom, que m’hauria agradat més si haguéssin mantingut l’original) és una noia que viu en una petita illa, que treballa netejant finestres i li encanta col·leccionar tasses i fer pastissos. Per amor, s’endinsa en una aventura que la farà crèixer a passes gegants. Era això o no arribar a port segur. Trenza no és una heroïna, ni la noia més valenta, però sí és molt reflexiva i això li fa poder ensortirse’n i sobreviure en aquests mars d’espores.


Reconec, que no m’havia endisat encara en les seves altres sagues, però això en breu canviarà. Aquesta lectura  és ideal per endinsar-se en l’univers de Brandon Sanderson. La coberta i edició són precioses, i les il·lustracions meravelloses (tot i que en algún cas, han ficat alguna pàgina potser abans d’hora). Us el recomano molt, molt.

Comprar

Mariàngels Gabaldon

 

Tornar a les notícies